Σάββατο, Μαΐου 16, 2009

Είχαμε κάποτε αξία

Η διαχωριστική γραμμή μεταξύ του εύρωστου οικονομικώς ανδρός και ενός ψυχικώς ισορροπημένου-άρα ρωμαλέου-εντοπίζεται στο μέγεθος της σφαίρας επιρροής αυτών των δυο κατηγοριών στον περιβάλλοντα χώρο τους. Ενώ η οικονομική πυγμή φαινομενικά καθοδηγεί τις συναισθηματικές εξάρσεις του ανυπόμονου πλήθους και φαντάζει ως αψεγάδιαστος σχεδιαστικά, τεχνικά, λειτουργικά και εργονομικά κινητήριος μοχλός για να κορδώνεται για την επιτυχημένη του πορεία εντούτοις ένα αδιαπέραστο συναισθηματικό φρεάτιο απαγορεύει αυθόρμητες μετοικήσεις ένθεν κακείθεν. Συνηθέστερα, από την μεριά των πολλών κι "αδύναμων" προς την μεριά του ενός και "δυνατού"..


Είχανε κάποτε αξία. Το νιώθαμε, μας το λέγαν. Και τα χρόνια πέρασαν και οι αξίες φθήνυναν. Και στέκω ανήμπορος χωρίς ιδέα το πώς να επανέλθω.

Ετικέτες

Πέμπτη, Μαΐου 07, 2009

Ο βίαιος Γκάντι ασελγεί

Κάποιοι θα σπεύσουν πίσω από ένα πέπλο σοβαροφάνειας και θα ψελίσουν πως είναι αναρμόδιοι..

Κάποιοι θα καταπνίξουν το οργίλο χείμμαρο που λυσσομανάει στ' άντερά τους βουτώντας στην προσωρινή λήθη του αλκοόλ..

Κάποιοι ακόμα θα βρούνε καταφύγιο στην χημική ονείρωξη που τους παρέχουνε τα ναρκωτικά, κι ολοένα θα βυθίζονται στην κίβδηλη θαλπωρή μην αντέχοντας να αποκηρύξουν τον ζόφο που διαφέντευε μέχρι πρότινος την ζωή πραγματικά τους..

Κάποιοι πάλι θα σφυρίξουνε αδιάφορα, αδιαφορώντας εγωιστικά για τις συνέπειες, αρνούμενοι να προσθέσουν την προσωπική τους λίθο της πικρίας στο εσαεί παλλόμενο γαϊτανάκι ψυχών τσαλακωμένων..

Κάποιοι θα φερθούν με βιαιότητα που όμοιά της ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν επιδείξει. Θα εκπλαγούν από το εύρος της φρικαλεώδους ρώμης που έμενε αναξιοποίητη τόσο καιρό. Και η όργητα, όργητα περισσότερη θα προξενήσει . Και ο κύκλος εφόσον ανοιχτεί δεν πρόκειται έτσι εύκολα να κλείσει..

..και κάποιες θα βρουν τον πρώτο τυχόντα νεανίσκο της καρπαζιάς και θα πηδηχτούν μαζί του αναζητώντας την ηδονή που το γνωρίζουν πως δεν θα επιτευχθεί.



Γιατί "ένας δειλός είναι ανίκανος να δείξει αγάπη. Αυτό είναι προνόμιο των γενναίων." Γκάντι

Ετικέτες , ,