Παρασκευή, Μαρτίου 27, 2009

Randomizer

Randomness governs this world. Ruling our societies without having rules.

If you are searching for a life without order, cause and purpose then randomness is your undeniable choice.
If the lack of predictability leaves you unimpressed then randomness is your one-way ticket to exhilaration. Brings the illogical chaos and therefore isolates the logical human beings.


Random rulz in a universal way. Why be logic?

Ετικέτες

Randomize this

Οι ανερυθρίαστοι ψευδοτυχαίοι περίπατοι προς άγρα διακοσμητικών στοιχείων της ευημερίας ένεκα μιας στοιβαγμένης σου απόγνωσης, είναι καταδικασμένοι σε μια τυχαία κατάληξη όσο τυχαίο-θλιβερά τυχαίο- είναι και το σημείο εκκίνησης που διάλεξες (τυχαία).

Ετικέτες

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2009

Η διαστολή του μικροσκοπικού μας σύμπαντος

είμαστε ένα ξεφούσκωτο μπαλόνι,
και δυο κουκίδες ζωγραφιά επάνω του,
δίπλα η μια σχεδόν με την άλλη,
και αρχίζει να φουσκώνει
και τότε οι δυο αυτές κουκίδες απομακρύνονται σιγά σιγά η μία από την άλλη,
και ενόσω το πάλαι ποτέ τζούφιο το μπαλόνι φουσκώνει μεγεθύνεται
οι δυο κουκίδες ολοένα και απομακρύνονται απομακρύνονται,
και επέρχεται η απώλεια στην επαφή.
όσο αυτό φουσκώνει, το πάθος, ο πόθος ξεφουσκώνει.
κάποτε το μπαλόνι σκάει, εκρήγνυται.
και οι κουκίδες αφανίστηκαν, ωσάν να μην υπήρξαν,
ποτέ δεν ξανασυναντήθηκαν.
τίποτε πια δε θυμίζει πως ήταν υπαρκτές.
μόνο η ανάμνηση της αγάπης μένει για πάντα.
περιδινείται στην αυθύπαρκτη του χρόνου τύρβη.

σαν ένα μουχλιασμένο διαστημικό ναυάγιο, τα απομεινάρια του ταξιδεύουν άσκοπα στους γαλαξίες μέχρις ότου βρεθεί αυτό το κάτι που θα τα περισυλλέξει και θα τα αποκωδικοποιήσει..

Ετικέτες

Δευτέρα, Μαρτίου 09, 2009

939 Το σοκ της αλλαγής

Κάποτε πίστεψα (κι ενστερνίστηκα) την τακτική της μετριοπάθειας στην αντιμετώπιση προβλημάτων. Σε μια step-by-step προσέγγιση της ιδανικής θεωρητικά λύσης αφού προηγουμένως έχουν συγκεντρωθεί 'ΟΛΑ τα δεδομένα, και στην δύναμη της εφαρμογής μικρών και πολλών αλλαγών. Η ζωή διδάσκει πως η υπερβολική μετριοφροσύνη συνιστά μετριότητα. Και η μετριότητα αν μη τι άλλο πάει χέρι χέρι με τη μιζέρια. Μόλις η μιζέρια ρθει και εγκατασταθεί πλάι σου τότε σειρά παίρνει η νόσος της μαλθακότητας.



Δεν έχει τόσο σημασία αν είσαι έξυπνος και μετριόφρων, όμορφος συνάμα ντροπαλός, ρωμαλέος μα σαν αρνί φιλήσυχος. Το παν είναι το πού θα βρεθείς. Σε περιβάλλον μιας ενιαίας πορείας πάντα προς τα εμπρός ή σε περιβάλλον δύο ταχυτήτων πίσω ολοταχώς.. Σαν ένας τυχαίος ή ψευδοτυχαίος παράγοντας σε φέρει σε περιβάλλον δύο ταχυτήτων τότε.. οι εσωτερικές ισορροπίες διαταράσσονται.


We have to offer a shock to the future. Για ένα μέλλον που δεν επιβραβεύει την προσπάθεια παρά αποκλειστικά τα αποτελέσματα. Και που δικαίως να μην τα επιβραβεύει όταν αυτός που μοχθεί, το πράττει με λάθος τρόπο. Διατί δεν ωφελεί σήμερα να κάνεις σωστά τα πράματα αλλά να κάνεις τα σωστά πράματα. Πολλώ δε μάλλον δεν έχει νόημα να ματαιοπονείς να πείθεις για το ορθόν των αποφάσεών σου όταν οι άλλοι είναι εθισμένοι μόνο στην πειθώ που απορρέει εκ του αποτελέσματος της δικιάς σου ισχύος.


Γιατί λοιπόν να είμαστε καλοί με όλους όταν γνωρίζουμε πως έτσι φερόμαστε άδικα προς αυτούς τους λιγοστούς που πραγματικά το αξίζουν (ως καλούς να τους φερόμαστε)?


Γιατί να εμμένουμε στην κατ' ουσίαν-έστω και αθέλητα και δίχως κίνητρο- στήριξη της κακομοίρικης νοοτροπίας του θάβειν τα λάθη κάτω απ' το χαλί? Το μαγικό χαλί το συναντάς μόνο στα παραμύθια.


Είμαι ένας άνθρωπος της δράσης. Όπερ εστί μεθερμηνεύομενον, οφείλω να ασκηθώ στην τέχνη του πράττειν "τα λιγότερα".

Γιατί ό,τι δεν χαλιναγωγείται, αυτοματοποιείται. Back to planning. Emergency can wait.

Ετικέτες