Πέμπτη, Μαΐου 24, 2007

Deal poor greco.. DEAL!!

Έχει στηρίξει πολλά σ' αυτό. Ίσως η ζωή του από την μια στιγμή στην άλλη δραματικά αλλάξει. Έχει τόσα επενδύσει πάνω Της. Μια τέτοια άκομψη ευκαιρία.. τώρα που του φανερώθηκε θα την αφήσει να φύγει να χαθεί??

Έχει τόσα προγραμματίσει χωρίς να δει ποτέ στα ίσια τον καθρέφτη. Ο χρόνος τρέχει, ο περίγυρος αλαλάζει με περισσή αλαζονεία κι εσύ greco μασκαρά θα το ανεχτείς στο περιθώριο να μείνεις?

Έχει τόση απληστία μέσα του. Μόνο ένα μέσο για να ξεπλυθεί. Του γνέφει δίχως θέρμη.. μαλάκας είναι να το αψηφήσει?

Έχει αγάπη, πάθος ενθουσιάζεται με ό, τι δίχως κόπο θα κερδίσει. Πλάι σε τούτο προσθέτω και την απουσία τρόπου. Ε και?

Το παιχνίδι αρχίζει. Η περήφανη λογική πετάει. Τρόποι να κουβαριάσεις τις κοντόφθαλμές σου σκέψεις.. άπειρες. Τρόπος να λύσεις το αντιμαθηματικό κουβάρι: ΟΥΔΕΊς

Σε αυτή την ξεδιάντροπη συνάθροιση πειναλέων κόμπλεξ, ξετσίπωτης απληστίας, ανεκπλήρωτων πόθων διακαών και μικροαστικού απολιτισμού απαξάπαντες φέρουν μερίδιο ευθύνης για το επιτυχές ή μη των ψευδοτυχαίων επιλογών του παίκτη. Οποία ειρωνεία: μεγάλο ποσό-χωριατικά χαμόγελα πλατιά μιας φαιδρής ευτυχίας. Ποσό μικρό αποκαλύπτεται-γέλα παλιάτσο.. ΓΈΛΑ. Αντ' αυτού κατήφεια. Η περιποιημένη γκόμενα συννεφιάζει. Αλήθεια έχει στενοχωρηθεί. Το έφερε βαρέως. Κάποιος κάποτε κάπου στη βραχνιασμένη της εφηβική ζωή της πρόταξε τον αριβισμό ως το χρυσόμαλλο δέρας που πρέπει να βρει να κατακτήσει να φορέσει. Αγνοώντας πως μάλλον οι φουρτούνες δεν είναι και τόσο προμελετημένες. Πως είναι μια σταγόνα εις ωκεανούς βεβαιωμένης αβεβαιότητας και θα χαθεί όχι γιατί το οφείλει μα διότι έτσι έτυχε. Και συ καημένη μας θαρρείς πως είσαι κλειδοκράτορας του σύμπαντος. Στοιχημάτιζω άδολα πως δεν σε ρώτησε ποτέ το ίδιο για αυτό. Πιο άνετα παίζω και τα ρέστα μου πως αν είχε μιλιά θα έσπευδες να αποτανθείς. Καθρέπτη καθρέπταρέ μου.. πες μου πως είμαι η λογικότερη.

Το κουτί θα ανοίξει κι άλλες φορές. Το σχοινάκι θα διατρυπήσει το βουλοκέρι, η αγωνία θα λιώσει τον πρωταγωνιστή. Ήγγικεν η ώρα να δράξει κι αυτός την fortuna. Έζησε με την θλιβερή πεποίθηση πως η putana η ζωή κάτι του χρωστάει. Μόνον αυτός σε τραπέζες χρωστάει?

Το τέλος πλησιάζει. Ο καλοκάγαθος -πάντα φαινομενικά επιφανειακά κι αδιάφανα- συνταξιούχος εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία. Βλέπεις ποτέ κανείς δεν φρόντισε να του μάθει την λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ των δύο εννοιών: Τύχη.vs Επιτυχία. Δεν θα μαι εγώ εκείνος που θα σου το αναλύσει. Porca mizeria γέρο!

Η παστωμένης ομορφάδας γυναίκα με βλέμμα πολλά υποσχομένο, λάμψη που ξεθωριάζει και λαμπυρίζει ανάλογα με τις ορέξεις της θεάς Fortuna χαρίζει ένα φιλί της νίκης ή ένα χάδι της παρηγοριάς στον wannabe greek-catch dreamer.

Είναι όλα υπαρκτά μα κάτι παράλληλα δεν στέκει.

Τί?

Ετικέτες